Har du en nära anhörig som nyligen avlidit, och som fram till dödsfallet bodde på Södermalm? Fanns det också önskemål från dennes sida om att begravas på Södermalm, eller har ni som nära anhöriga tagit ett beslut om begravning på Södermalm? Då kan Högalidskyrkan vara ett alternativ av kyrka.

Högalidskyrkan ligger nämligen belägen på Södermalm, det vill säga i södra Stockholm. För den som ligger begraven på denna kyrkogård, och som har efterlevande som vill besöka graven eller bli en del av församlingen, är det Högalids församling i Stockholms stift man ska vända sig till. Församlingen hjälper dig med det du önskar och finns där i tuffa tider.

Kyrkan byggdes

Högalidskyrkan har snart funnits i 100 år. Den byggdes nämligen mellan 1917-1923, baserat på ritningar som arkitekten Ivar Tengbom skapat. Han hade nämligen vunnit en arkitekttävling, som församlingen (då vid namn Maria Magdalena församling) tillsammans med en nämnd och ett ämbete beslutat om att anordna i hopp om att få till en önskvärd ritning för den kommande kyrkobyggnaden. 

Den 27:e maj år 1917 lades den första grundstenen till kyrkan. Efter 6 års byggande, och efter mycket om och men gällande hur det slutgiltiga resultatet faktiskt skulle bli, stod Högalidskyrkan färdig. Invigningen ägde rum den 10:e juni år 1923 – nästa år firar man alltså hela 100 år!